Matjessill med brynt smör

Matjes och färskpotatis som toppas med hackat ägg, rödlök, gräslök, gräddfil och brynt smör, otroligt gott och passar perfekt både till påsk och midsommar.

Tillagningstid: 35 min

4 portioner

Ingredienser

500 g potatis

ägg

2 skivor kavring

1 msk smör

200 g matjessill

rödlök, hackad

0.5 dl hackad gräslök

2 dl gräddfil

citron, finrivet skal

Gör så här:

Koka potatisen i saltat vatten. Skär i mindre bitar. Koka äggen i 6 min, skala och hacka.

Smula brödet och stek det i smör så att det blir lite krispigt. Smält smöret och bryn det under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt.

Fördela potatis, ägg, matjessill, rödlök och gräslök på ett serveringsfat. Klicka ut gräddfil, riv över citronskal (endast det gula) och strö över kavringsmulet. Ringla smöret över fatet.

7 maj 2025
Presenttips från IITTALA OUTLET

Om du letar efter en present att ge bort eller om du vill unna dig själv något så har IITTALA OUTLET perfekta tips. Se bilder ovan

Read More
5 maj 2025
Kulturskolan Tanum uppträder på scenen

På söndag den 13 Maj kl 13:00-14:00 välkomnar vi Kulturskolan Tanum som uppträder på scenen.

Read More
5 maj 2025
Frågor och svar om våren och sommarens trender med Cassels

Vilka typer av plagg ser ni som de största trenderna för våren 2025?- -För att verkligen fånga vårens känsla och samtidigt skydda dig från solen, rekommenderar vi en keps eller solhatt för långa sköna dagar i solen. Dessa accessoarer är inte bara praktiska utan också stiliga och kan enkelt matchas med olika vårplagg för en […]

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram