Matjessill med brynt smör

Matjes och färskpotatis som toppas med hackat ägg, rödlök, gräslök, gräddfil och brynt smör, otroligt gott och passar perfekt både till påsk och midsommar.

Tillagningstid: 35 min

4 portioner

Ingredienser

500 g potatis

ägg

2 skivor kavring

1 msk smör

200 g matjessill

rödlök, hackad

0.5 dl hackad gräslök

2 dl gräddfil

citron, finrivet skal

Gör så här:

Koka potatisen i saltat vatten. Skär i mindre bitar. Koka äggen i 6 min, skala och hacka.

Smula brödet och stek det i smör så att det blir lite krispigt. Smält smöret och bryn det under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt.

Fördela potatis, ägg, matjessill, rödlök och gräslök på ett serveringsfat. Klicka ut gräddfil, riv över citronskal (endast det gula) och strö över kavringsmulet. Ringla smöret över fatet.

23 juni 2025
Vinn fyra Biobiljetter

Var med och delta i vår digitala skattjakt.

Read More
17 juni 2025
Dollarstorebladet

Se Dollarstore

Read More
16 juni 2025
Goda recept till Midsommar

Tips på god mat för hela familjen till midsommar

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram