Matjessill med brynt smör

Matjes och färskpotatis som toppas med hackat ägg, rödlök, gräslök, gräddfil och brynt smör, otroligt gott och passar perfekt både till påsk och midsommar.

Tillagningstid: 35 min

4 portioner

Ingredienser

500 g potatis

ägg

2 skivor kavring

1 msk smör

200 g matjessill

rödlök, hackad

0.5 dl hackad gräslök

2 dl gräddfil

citron, finrivet skal

Gör så här:

Koka potatisen i saltat vatten. Skär i mindre bitar. Koka äggen i 6 min, skala och hacka.

Smula brödet och stek det i smör så att det blir lite krispigt. Smält smöret och bryn det under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt.

Fördela potatis, ägg, matjessill, rödlök och gräslök på ett serveringsfat. Klicka ut gräddfil, riv över citronskal (endast det gula) och strö över kavringsmulet. Ringla smöret över fatet.

11 mars 2025
Kom och träffa Tanums ideella föreningar

Den 15 mars kl. 11-14 har du möjlighet att träffa Tanums ideella föreningar och prova på olika aktiviteter. Testa orientering, spela schack, och delta i käpphästtävlingar. Kom och upptäck allt det roliga och lär känna föreningarna i ditt område. Hoppas vi ses! Arrangörer: Tanumskolans IF och Tanumskolans Gemensamma Allmänna förening (GAF)

Read More
8 mars 2025
Marinerad fläskfilé med ingefära

Grillad fläskfilé med en makalöst god marinad av ingefära, apelsin och citron som hälls på när köttet är skivat. Recept av Lena Söderström.

Read More
7 mars 2025
Pulled pork i hamburgerbröd

Pulled pork med klassiska tillbehör: coleslaw och hamburgerbröd.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram