Tips på god mat för hela familjen till midsommar
Grilla laxfilén i folie så blir den saftig och extra god. Här tillsammans med en smakrik sås och en fräsch gurksallad. Grillad lax är färdig vid en en innertemperatur på 52-55 grader. Perfekt att lägga på grillen efter en varm sommardag!
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
600 g laxfilé
1 dl hoisinsås alt teriyakisås
1 msk sesamfrön
1 tsk salt
1.5 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl ättiksprit (12 %)
1 tsk sesamolja
0.5 gurka, tunt skivad
1 dl färska böngroddar
0.5 finhackad röd chili
Du hittar fler recept och inspiration hos Coop
I hjärtat av Bohuslän, strax utanför Kungshamn, hittar du Kustcharken – en charmig kött- och charkbutik med passion för närproducerat, hållbarhet och riktigt god mat