Inlagd sill med rödlök och dill

Den godaste inlagda sillen gör du såklart själv, och här är en variant med gröna aromer från färsk dill. Helt rätt till påsk, midsommar och jul! Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 15 min + 1 dygn

8 portioner

Ingredienser

1 260 g inläggningssill urvattnad

3 dl vatten

2 dl strösocker

1 dl ättiksprit (12 %)

15 kryddpepparkorn

lagerblad

rödlökar, fint skivade

morot, skalad och slantad

dill, 4 kvistar

Gör så här:

  1. Skär sillfiléerna i ca 2 cm bitar. Värm vatten, socker, ättikssprit tills sockret smält. 
  2. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad och låt lagen kallna. Varva sill, rödlök, morötter och dillkvistar i en väl rengjord glasburk och häll på lagen. 
  3. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

Du hittar fler smakfulla julrecept hos COOP

17 april 2025
Duka fint till Påsk

Här hittar du tips på fina dukningar inför Påsken Se Coop

Read More
14 april 2025
Goda recept till Påsk

Tips på god mat för hela familjen

Read More
14 april 2025
Äggjakt

Välkomna på äggjakt för hela familjen. På Påskafton mellan 14-15 har vi gömt tre påskägg i tre av va butiker. När ni hittat ägget går ni till Godisfabriken och hämtar ut ert godis.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram