Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten

En ny variant på klassikern pepparkaka med ädelost.

Tillagningstid: 10 minuter + minst 2 timmar i kylen

16 bufféportioner

Ingredienser

gelatinblad

75 g smält smör

150 g pepparkakor

300 g ädelost

2 dl crème fraiche

Till servering:

1 dl rostade pumpafrön

0.5 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält smör, mixa pepparkakor i matberedare och blanda. Fördela mixen i en bakpappersklädd springform, 22 centimeter i diameter.
  2. Mixa ost och crème fraiche. Krama vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten.
  3. Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna.

Till servering

Blanda pumpafrön och kanel och strö över kakan vid serveringen.

Du hittar fler smakfulla julrecept hos COOP

7 maj 2025
Presenttips från IITTALA OUTLET

Om du letar efter en present att ge bort eller om du vill unna dig själv något så har IITTALA OUTLET perfekta tips. Se bilder ovan

Read More
5 maj 2025
Kulturskolan Tanum uppträder på scenen

På söndag den 13 Maj kl 13:00-14:00 välkomnar vi Kulturskolan Tanum som uppträder på scenen.

Read More
5 maj 2025
Frågor och svar om våren och sommarens trender med Cassels

Vilka typer av plagg ser ni som de största trenderna för våren 2025?- -För att verkligen fånga vårens känsla och samtidigt skydda dig från solen, rekommenderar vi en keps eller solhatt för långa sköna dagar i solen. Dessa accessoarer är inte bara praktiska utan också stiliga och kan enkelt matchas med olika vårplagg för en […]

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram