Spenatpaj med lax

Smördegspaj som fylls med spenat, purjolök och ost och toppas med kallrökt eller gravad lax vid servering. Den perfekta buffépajen.

Tillagningstid: 45 min

Ugnstemperatur: 200º

4 portioner

Ingredienser

265 g smördeg

400 g fryst spenat, tinad

0,5 purjolök, strimlad

vitlöksklyftor, rivna

1 msk smör

150 g riven ost

ägg

3 dl mjölk

0,5 tsk salt

0,5 tsk grovmalen svartpeppar

100 g kallrökt lax eller gravad lax

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en pajform med smördeg. Nagga ev pajdegen och förgrädda ca 10 min.
  2. Stek spenat, purjolök och vitlök i smör tills löken mjuknat.
  3. Lägg det stekta i pajskalet och strö över ost. 
  4. Rör ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i pajen.
  5. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stannat och pajen fått lite färg, ca 30 min. Garnera pajen med lax vid servering.

Du hittar fler goda påskrecept hos COOP

23 juni 2025
Vinn fyra Biobiljetter

Var med och delta i vår digitala skattjakt.

Read More
17 juni 2025
Dollarstorebladet

Se Dollarstore

Read More
16 juni 2025
Goda recept till Midsommar

Tips på god mat för hela familjen till midsommar

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram