Gör hemgjord glögg med glöggkryddor, vin och socker.
Perfekta rätten för midsommarlunchen, matjessill med kokta betor, färskpotatis och krämiga ägg som toppas med brynt kaprissmör och gräddfilsmajo. Recept av Stefan Ekengren.
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
400 g hel matjessillfilé
4 gulbetor, kokta och skalade
4 ägg, löskokta
400 g färskpotatis, kokt
1 kruka färsk dill
1 knippe färsk gräslök, klippt
2 polkabetor, skalade och tunt skivade
Brynt kaprissmör
4 msk kapris
200 g smör
Gräddfilsmajonnäs
1 dl gräddfil
1 ägg
1 liten citron, pressad saft
2 dl rapsolja
salt
Du hittar fler goda sommarrecept hos COOP
En mall, pepparkaksdeg och ett bra lim är allt du behöver för att få ihop julens snyggaste pepparkakshus.