Kantarellpaj med Västerbottensost

Kantarellpaj med Västerbottensost

Kantarellpaj i en magisk kombination med västerbottensost. Perfekt att servera som ett lyxigt tillbehör på kräftskivan – och mycket enklare än det ser ut!

Tillagningstid: 45 min

Ugnstemperatur: 200º

4 portioner

Ingredienser

pajdeg

300 g kantareller

gula knipplökar, hackade

1 msk smör

150 g riven Västerbottensost

Äggstanning

ägg

3 dl grädde

1/2 tsk salt

1/2 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform. 
  3. Ansa och skär kantarellerna i bitar. 
  4. Stek kantareller och lök i smör tills löken mjuknat.
  5. Fördela kantareller och ost i pajskalet.
  6. Rör ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. 
  7. Grädda mitt i ugnen tills pajen har fin färg och äggstanningen har stannat, ca 35 min.

Du hittar fler recept till kräftskivan HÄR

23 april 2025
Vårens trender med Synsam

Vi frågar Synsam om vårens trender inom solglasögon och glasögon.

Read More
17 april 2025
Duka fint till Påsk

Här hittar du tips på fina dukningar inför Påsken Se Coop

Read More
14 april 2025
Goda recept till Påsk

Tips på god mat för hela familjen

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram