Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis

Här lagas marinerad kyckling och potatis samtidigt i ugnen. Skyn blir till en god sås med en smaksatt crème fraiche.

Tillagningstid: 45 min Ugnstemperatur: 200º 4 portioner


Ingredienser

  • kycklingfiléer
  • 1 kg potatis, i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche tomat & örter
  • Marinad:
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Sallad:
  • 70 g salladsmix
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla på kycklingen.
  2. Lägg potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja och salta. Ställ in potatisen i varmluftsugn.
  3. Ställ in kycklingen i ugnen efter 10 min och tillaga i ca 20 min, till en innertemperatur på 70°.
  4. Värm skyn från kycklingen med den smaksatta crème fraichen till en sås.

Sallad:

  1. Vänd runt salladsmix och tomater med olja, vinäger, salt och peppar.

För fler recept Coop

23 juni 2025
Vinn fyra Biobiljetter

Var med och delta i vår digitala skattjakt.

Read More
17 juni 2025
Dollarstorebladet

Se Dollarstore

Read More
16 juni 2025
Goda recept till Midsommar

Tips på god mat för hela familjen till midsommar

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram