Knäckig rabarberpaj

Rabarberpaj med smuldeg på havregryn i botten och knäck på toppen. En knäckig rabarberpaj som är en perfekt efterrätt att bjuda på i sommar.

Tillagningstid: 1 timme

Ugnstemperatur: 150º

8 portioner

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 170 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 dl grädde
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 250 g rabarber

Gör så här

  1. Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Mät upp 100 g smör, socker, sirap, grädde och kardemumma i en kastrull.
  2. Låt blandningen koka 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner ca 1/3 av mjölblandningen (topping). Sätt ugnen på 150°.
  3. Tillsätt 70 g smör i resten av mjölblandningen och smula ihop med fingrarna. Fördela smuldegen i en pajform, 24 cm i diameter. Skär rabarbern i 2 cm bitar och fördela ovanpå.
  4. Häll knäcktoppingen över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 40 min. Höj ev temperaturen i slutet för att få lite extra färg. Vill du ha ett fint mönster? Skär och lägg rabarbern enligt bilden, häll över knäcken och ta bort det som hamnar på rabarbern.

Du hittar alla ingredienser, fler recept och inspiration hos Coop

23 juni 2025
Vinn fyra Biobiljetter

Var med och delta i vår digitala skattjakt.

Read More
17 juni 2025
Dollarstorebladet

Se Dollarstore

Read More
16 juni 2025
Goda recept till Midsommar

Tips på god mat för hela familjen till midsommar

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram