Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten

En ny variant på klassikern pepparkaka med ädelost.

Tillagningstid: 10 minuter + minst 2 timmar i kylen

16 bufféportioner

Ingredienser

gelatinblad

75 g smält smör

150 g pepparkakor

300 g ädelost

2 dl crème fraiche

Till servering:

1 dl rostade pumpafrön

0.5 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält smör, mixa pepparkakor i matberedare och blanda. Fördela mixen i en bakpappersklädd springform, 22 centimeter i diameter.
  2. Mixa ost och crème fraiche. Krama vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten.
  3. Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna.

Till servering

Blanda pumpafrön och kanel och strö över kakan vid serveringen.

Du hittar fler smakfulla julrecept hos COOP

11 december 2025
Saffransbullar med mandelmassa doppade i brynt smör, kanel- och kardemummasocker

Saftiga saffransbullar med mandelmassa som doppas i brynt smör och vänds i kanel- och kardemummasocker. Kanske julens godaste lussebullar? Recept: Hilda Kirkhoff.

Read More
22 oktober 2025
Välkommen på Seniorkalaset torsdag 23 oktober kl 12-17

Mingel på torget, föreläsningar, underhållning från scen och poängpromenad med fina priser.

Read More
3 oktober 2025
Missa inte superpriset på Pepsi hos Dollarstore

Passa på att fynda Pepsi hos Dollarstore innan chansen försvinner.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram