Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten

En ny variant på klassikern pepparkaka med ädelost.

Tillagningstid: 10 minuter + minst 2 timmar i kylen

16 bufféportioner

Ingredienser

gelatinblad

75 g smält smör

150 g pepparkakor

300 g ädelost

2 dl crème fraiche

Till servering:

1 dl rostade pumpafrön

0.5 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält smör, mixa pepparkakor i matberedare och blanda. Fördela mixen i en bakpappersklädd springform, 22 centimeter i diameter.
  2. Mixa ost och crème fraiche. Krama vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten.
  3. Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna.

Till servering

Blanda pumpafrön och kanel och strö över kakan vid serveringen.

Du hittar fler smakfulla julrecept hos COOP

17 april 2025
Duka fint till Påsk

Här hittar du tips på fina dukningar inför Påsken Se Coop

Read More
14 april 2025
Goda recept till Påsk

Tips på god mat för hela familjen

Read More
14 april 2025
Äggjakt

Välkomna på äggjakt för hela familjen. På Påskafton mellan 14-15 har vi gömt tre påskägg i tre av va butiker. När ni hittat ägget går ni till Godisfabriken och hämtar ut ert godis.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram