Gör hemgjord glögg med glöggkryddor, vin och socker.
Den vilda kocken (Per Morberg) laddar upp med viltbiffar.
illagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur: 200º
4 portioner
500 g älgfärs
1 ägg
0.5 tsk nymalen svartpeppar
1 riven gul lök
3 finhackade enbär
2 dl vispgrädde
0.5 dl ströbröd
rapsolja och smör till stekning
1 tsk salt
Sås
2 finhackade schalottenlökar
1 msk smör
2 dl utspädd viltbuljong på fond eller tärning
3 msk torr sherry eller vitt vin
3 dl vispgrädde eller crème fraiche
4 msk messmör
2 msk rårörda lingon
2 tsk dijonsenap
2 msk japansk soja, helst tamari
peppar
salt
Mandelpotatis
800 g skrubbad mandelpotatis
3 msk olivolja
salt
Rårörda lingon
5 dl lingon
2 dl strösocker
Sås:
Mandelpotatis:
Rårörda lingon:
Du hittar fler smakfulla höstrecept hos COOP
En mall, pepparkaksdeg och ett bra lim är allt du behöver för att få ihop julens snyggaste pepparkakshus.