Älgfärsburgare med Västerbottensost

Underbart god burgare gjord på älgfärs, serveras med en ostkräm, bröd och picklad rödkål. Recept ur kokboken: Klimatmaten av Ann-Cathrine johnsson och Lena Djuphammar.

Tillagningstid: 20 min

4 portioner

Ingredienser

500 g älgfärs, eller vegofärs

enbär, krossade

1 tsk salt

0.5 tsk svartpeppar

smör till stekning

Ostkräm

1 dl smetana eller crème fraiche

0.5 dl majonnäs

2.5 dl riven Västerbottensost

Till servering

hamburgerbröd

sallad, 4 salladsblad

3 dl picklad rödkål

Gör så här:

  1. Blanda smetana, majonnäs och Västerbottensost till en kräm.
  2. Blanda färsen med enbär, salt och peppar. Forma till fyra burgare och stek i smör i het panna.
  3. Stek till fin färg på båda sidor, 2–3 min per sida. Stek bröden varma.
  4. Fyll bröden med sallad, burgare, ostkräm och picklad kål.

Du hittar fler smakfulla höstrecept hos COOP

29 november 2024
Glögg

Gör hemgjord glögg med glöggkryddor, vin och socker.

Read More
29 november 2024
Bygga pepparkakshus

En mall, pepparkaksdeg och ett bra lim är allt du behöver för att få ihop julens snyggaste pepparkakshus.

Read More
29 november 2024
Julgodis

Gör eget julgodis med choklad, cornflakes eller nougat, som både barn och vuxna gillar!

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram