Älgstek med rödbetor och kantareller

En söndagsstek med mild viltsmak och mängder av goda örter och lagrad ost.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter

Ugnstemperatur: 125º

4 portioner

Ingredienser

0.5 dl hackad färsk rosmarin, eller timjan

1.5 hackad vitlöksklyftor

0.5 tsk svartpeppar

1 msk flingsalt

1 kg benfri älgstek, eller en lite tyngre med ben

4 msk smör

150 g rensade kantareller

0.5 krm peppar

delade, kokta rödbetor

100 g Västerbottensost

1 dl rosmarin, kvistar

1 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Blanda örter, vitlök, svartpeppar och salt och klappa in blandningen på hela steken. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn steken runt om. Lägg steken i en ugnssäker form och låt lök och kryddor som ramlat av steken följa med.
  2. Stick in en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i steken. Låt stå i ugnen 1-1,5 timme. Vid 60 grader är steken rosa, vid 70 grader genomstekt. Ta ut och låt steken vila 10 minuter.
  3. Smält smör i en stekpanna och stek svampen cirka 5 minuter. Salta och peppra.
  4. Skär steken i tunna skivor och lägg dem på ett serveringsfat. Lägg rödbetor och kantareller runt steken och smula sist över västerbottensost och några rosmarinkvistar.

Servering:

Servera med råstekt potatis och en sky- eller rödvinssås.

Du hittar fler smakfulla höstrecept hos COOP

22 oktober 2025
Välkommen på Seniorkalaset torsdag 23 oktober kl 12-17

Mingel på torget, föreläsningar, underhållning från scen och poängpromenad med fina priser.

Read More
3 oktober 2025
Missa inte superpriset på Pepsi hos Dollarstore

Passa på att fynda Pepsi hos Dollarstore innan chansen försvinner.

Read More
3 oktober 2025
Spelen för höstens alla kvällar

Hos Lekia hittar du ett stort utbud på sällskapsspel för hela familjen. Förgyll höstkvällarna med spelkvällar.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram