Gör hemgjord glögg med glöggkryddor, vin och socker.
En söndagsstek med mild viltsmak och mängder av goda örter och lagrad ost.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur: 125º
4 portioner
0.5 dl hackad färsk rosmarin, eller timjan
1.5 hackad vitlöksklyftor
0.5 tsk svartpeppar
1 msk flingsalt
1 kg benfri älgstek, eller en lite tyngre med ben
4 msk smör
150 g rensade kantareller
0.5 krm peppar
6 delade, kokta rödbetor
100 g Västerbottensost
1 dl rosmarin, kvistar
1 krm salt
Servering:
Servera med råstekt potatis och en sky- eller rödvinssås.
Du hittar fler smakfulla höstrecept hos COOP
En mall, pepparkaksdeg och ett bra lim är allt du behöver för att få ihop julens snyggaste pepparkakshus.