Rör ihop kokosmjölk, chiafrön och vaniljpulver. Ställ i kylen minst 2 timmar.
Rör om efter 30 min. Toppa med passionsfrukt, hallon och kokoschips vid servering
Middag: Tryffelpasta
Ingredienser
500 g färska svampfyllda pastaknyten
100 g champinjoner
30 g valnötter
1 msk smör
2 1/2 dl grädde
tryffelolja
salt och svartpeppar
1/2 dl hackad färsk persilja
40 g parmesan
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hacka svamp och valnötter fint. Hetta upp smör i en stekpanna och stek hacket ca 5 min under omrörning. Häll i grädden och smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
Vänd ner pastan i såsen. Strö över persilja och servera med riven parmesan.
Efterrätt: Tårta med mango och passionsfrukt
Ingredienser
1 banan
225 g fryst mango, tinad
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
20 werthers kolakaramell, krossade
187 g passionsfrukt, tinad
1 ljus tårtbotten
1 rosa marsipanlock
Garnering
vit marsipan eller sockerpasta
choklad maräng
Gör så här
Mosa banan och mango och rör ihop till en jämn massa. Vispa mascarpone, grädde och florsocker fluffigt. Rör ner de krossade karamellerna.
Skär bort 1–2 cm av kanten runt tårtbottnarna så tårtan blir något mindre och passar i marsipanlocket. Bred passionsfrukten och bananblandningen på nedersta bottnen.
Lägg på en botten till och bred på hälften av mascarponegrädden. Lägg på sista bottnen och bred på resten av mascarponegrädden så att den täcker hela tårtan, även kanterna.
Dela marsipanlocket på mitten. Täck halva tårtan med marsipanen. Den rakt skurna delen ska vara nedåt, vecka den runda delen ovanpå. Gör likadant med den andra halvan så att kanterna går lite omlott.
Kavla ut den vita marsipanen eller sockerpastan tunt mellan två bakplåtspapper och skär ut breda remsor. Vrid remsorna och garnera toppen av tårtan. Lägg även dit chokladmaränger och ev extra karameller.
I hjärtat av Bohuslän, strax utanför Kungshamn, hittar du Kustcharken – en charmig kött- och charkbutik med passion för närproducerat, hållbarhet och riktigt god mat
För att ge de bästa upplevelserna använder vi teknik som cookies för att lagra och/eller komma åt enhetsinformation. Genom att godkänna dessa tekniker kan vi behandla data som surfbeteende eller unika ID:n på denna webbplats. Att inte samtycka eller återkalla samtycke kan påverka vissa funktioner och funktioner negativt.
Funktionell
Alltid aktiv
Den tekniska lagringen eller åtkomsten är absolut nödvändig för det legitima syftet att möjliggöra användningen av en specifik tjänst som uttryckligen begärts av abonnenten eller användaren, eller för det enda syftet att utföra överföring av en kommunikation över ett elektroniskt kommunikationsnät.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistik
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Den tekniska lagringen eller åtkomsten som används uteslutande för anonyma statistiska ändamål. Utan en stämningsansökan, frivillig efterlevnad från din Internetleverantörs sida, eller ytterligare register från en tredje part, kan information som lagras eller hämtas endast för detta ändamål vanligtvis inte användas för att identifiera dig.
Marknadsföring
Den tekniska lagringen eller åtkomsten krävs för att skapa användarprofiler för att skicka reklam, eller för att spåra användaren på en webbplats eller över flera webbplatser för liknande marknadsföringsändamål.