Broccolipasta med rostade hasselnötter

Broccoli är en fantastisk grönsak! Citron och parmesan ger massor av smak till den gräddiga pastasåsen. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 25 min 4 portioner


Ingredienser

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i torr panna tills skalet börjar lossna. Gnid bort de lösa skalbitarna genom att krama runt nötterna i en kökshandduk. Hacka dem grovt.

Pastasåsen:

  1. Koka upp grädden i en kastrull och reducera (koka ihop) tills cirka hälften återstår, ca 10 min. Tillsätt parmesan och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i mindre bitar. Låt koka med i pastavattnet de sista 3 minuterna.
  3. Vänd runt pasta och broccoli i såsen. Toppa ev med parmesan samt nötter och svartpeppar.
  • 400 g pasta
  • 500 g broccoli
  • Pastasås
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g färskriven parmesanost
  • citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 2 dl hasselnötter
  • riven parmesan
  • nymalen svartpeppar

För fler recept se Coop

17 juni 2025
Dollarstorebladet

Se Dollarstore

Read More
16 juni 2025
Goda recept till Midsommar

Tips på god mat för hela familjen till midsommar

Read More
16 juni 2025
Kustcharken hos Coop

I hjärtat av Bohuslän, strax utanför Kungshamn, hittar du Kustcharken – en charmig kött- och charkbutik med passion för närproducerat, hållbarhet och riktigt god mat

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram