Chili con carne - lättlagat recept

Chili con carne med ris är en god vardagsrätt med köttfärs, chili och bönor. Det här receptet är ganska snällt, så det är fritt fram att öka på styrkan!

Tillagningstid: 30 minuter

4 portioner

Ingredienser

finhackade gula lökar

finhackade vitlöksklyftor

stor strimlad paprika

500 g nötfärs

2 msk olivolja

400 g krossade tomater

2 dl vatten

grönsaksbuljongtärning

1 msk vinäger

2 msk chilisås

1 tsk mald spiskummin

1 msk chilipulver

400 g kokta, sköljda stora vita bönor

400 g kokta, sköljda kidneybönor

0.5 dl hackad bladpersilja

1 tsk salt


Till servering

3 dl ris

Gör så här:

  1. Bryn lök, vitlök, paprika och färs i olja i en rymlig kastrull eller gryta. Rör om så att färsen fördelar sig. 
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, vinäger och chilisås.
  3. Krydda med spiskummin, chili och salt.
  4. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter, rör om då och då.
  5. Tillsätt bönorna i grytan och koka ytterligare cirka 5 minuter. 
  6.  Toppa med persilja. Servera med ris och ev bröd.

Du hittar fler smakfulla recept hos COOP

29 november 2024
Glögg

Gör hemgjord glögg med glöggkryddor, vin och socker.

Read More
29 november 2024
Bygga pepparkakshus

En mall, pepparkaksdeg och ett bra lim är allt du behöver för att få ihop julens snyggaste pepparkakshus.

Read More
29 november 2024
Julgodis

Gör eget julgodis med choklad, cornflakes eller nougat, som både barn och vuxna gillar!

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram