Chili con carne - lättlagat recept

Chili con carne med ris är en god vardagsrätt med köttfärs, chili och bönor. Det här receptet är ganska snällt, så det är fritt fram att öka på styrkan!

Tillagningstid: 30 minuter

4 portioner

Ingredienser

finhackade gula lökar

finhackade vitlöksklyftor

stor strimlad paprika

500 g nötfärs

2 msk olivolja

400 g krossade tomater

2 dl vatten

grönsaksbuljongtärning

1 msk vinäger

2 msk chilisås

1 tsk mald spiskummin

1 msk chilipulver

400 g kokta, sköljda stora vita bönor

400 g kokta, sköljda kidneybönor

0.5 dl hackad bladpersilja

1 tsk salt


Till servering

3 dl ris

Gör så här:

  1. Bryn lök, vitlök, paprika och färs i olja i en rymlig kastrull eller gryta. Rör om så att färsen fördelar sig. 
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, vinäger och chilisås.
  3. Krydda med spiskummin, chili och salt.
  4. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter, rör om då och då.
  5. Tillsätt bönorna i grytan och koka ytterligare cirka 5 minuter. 
  6.  Toppa med persilja. Servera med ris och ev bröd.

Du hittar fler smakfulla recept hos COOP

8 maj 2024
Pinsa med salami och oliver

Pinsa kommer från Italien och är en blandning av pizza och foccacia, perfekt att servera både som middag och tilltugg

Read More
8 maj 2024
Corn ribs

Majskolvar som skärs på längden och penslas med en smakrik bbq-sås och kryddor och grillas.

Read More
8 maj 2024
Grillad vattenmelonpizza

Grillad vattenmelon som toppas med rödlök, fetaost och mynta är perfekt att bjuda på som tilltugg eller förrätt på sommarkalaset.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram