Corn ribs

Majskolvar som skärs på längden och penslas med en smakrik bbq-sås och kryddor och grillas. Toppas med vitlökssmör, parmesan och persilja.

Tillagningstid: 40 min

4 portioner

Ingredienser

färska majskolvar

1 dl barbequesås

1 msk neutral olja

1 tsk paprikapulver

0,5 tsk salt

1 krm cayennepeppar

1 dl finriven parmesan

0,5 dl hackad persilja


Smör

100 g rumsvarmt smör

citron, finrivet skal

vitlöksklyfta, finriven

0,5 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Skär majskolvarna i fyra delar på längden. Blanda bbq-sås, olja, paprikapulver, salt och cayennepeppar och pensla på majskolvarna.
  2. Grilla till fin färg. Blanda ingredienserna till smöret. Klicka ut smöret på majskolvarna, strö över parmesan och persilja. Ringla ev över chilimajonnäs.

Du hittar fler goda påskrecept hos COOP

11 december 2025
Saffransbullar med mandelmassa doppade i brynt smör, kanel- och kardemummasocker

Saftiga saffransbullar med mandelmassa som doppas i brynt smör och vänds i kanel- och kardemummasocker. Kanske julens godaste lussebullar? Recept: Hilda Kirkhoff.

Read More
22 oktober 2025
Välkommen på Seniorkalaset torsdag 23 oktober kl 12-17

Mingel på torget, föreläsningar, underhållning från scen och poängpromenad med fina priser.

Read More
3 oktober 2025
Missa inte superpriset på Pepsi hos Dollarstore

Passa på att fynda Pepsi hos Dollarstore innan chansen försvinner.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram