Corn ribs

Majskolvar som skärs på längden och penslas med en smakrik bbq-sås och kryddor och grillas. Toppas med vitlökssmör, parmesan och persilja.

Tillagningstid: 40 min

4 portioner

Ingredienser

färska majskolvar

1 dl barbequesås

1 msk neutral olja

1 tsk paprikapulver

0,5 tsk salt

1 krm cayennepeppar

1 dl finriven parmesan

0,5 dl hackad persilja


Smör

100 g rumsvarmt smör

citron, finrivet skal

vitlöksklyfta, finriven

0,5 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Skär majskolvarna i fyra delar på längden. Blanda bbq-sås, olja, paprikapulver, salt och cayennepeppar och pensla på majskolvarna.
  2. Grilla till fin färg. Blanda ingredienserna till smöret. Klicka ut smöret på majskolvarna, strö över parmesan och persilja. Ringla ev över chilimajonnäs.

Du hittar fler goda påskrecept hos COOP

23 juni 2025
Vinn fyra Biobiljetter

Var med och delta i vår digitala skattjakt.

Read More
17 juni 2025
Dollarstorebladet

Se Dollarstore

Read More
16 juni 2025
Goda recept till Midsommar

Tips på god mat för hela familjen till midsommar

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram