Enchiladas i ugn

Snabblagade enchiladas i ugn som fylls med kyckling, paprika, svarta bönor och kryddor. Toppa tortillarullarna med tacosås och riven ost. Perfekt middag för hela familjen.

Tillagningstid: 40 min

Ugnstemperatur: 200º

4 portioner

Ingredienser

stekta kycklingfiléer, strimlade

paprika, tärnad

0.5 rödlök, hackad

1 msk mald spiskummin

2 tsk paprikapulver

1 tsk chiliflakes

1 msk neutral olja

2 dl kokt ris

380 g kokta svarta bönor, avsköljda (bruttovikt)

370 g medium tortillabröd

460 g tacosås (2 burkar)

2 dl riven ost


Limedressad lök

0.5 rödlök, strimlad

0.5 lime, pressad saft

salt


Till servering

färsk koriander

lime, i klyftor

Gör så här:

  1. Stek kyckling, paprika, lök och kryddor i olja några minuter. Tillsätt ris och bönor och låt allt bli varmt. Sätt ugnen på 200°.
  2. Fördela kycklingen på tortillabröden, rulla ihop och lägg i en ugnsform med skarven nedåt.
  3. Häll tacosåsen över rullarna och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Vänd runt rödlöken med limesaft och salt. Servera rullarna med löken, koriander och limeklyftor.

Du hittar fler smakfulla recept hos COOP

8 maj 2024
Pinsa med salami och oliver

Pinsa kommer från Italien och är en blandning av pizza och foccacia, perfekt att servera både som middag och tilltugg

Read More
8 maj 2024
Corn ribs

Majskolvar som skärs på längden och penslas med en smakrik bbq-sås och kryddor och grillas.

Read More
8 maj 2024
Grillad vattenmelonpizza

Grillad vattenmelon som toppas med rödlök, fetaost och mynta är perfekt att bjuda på som tilltugg eller förrätt på sommarkalaset.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram