Fläskytterfilé i ugn med fetaostkräm

Helstekt fläskytterfilé med potatis och ugnsrostade grönsaker. Serveras med en kräm på fetaost och crème fraiche. Perfekt plåtmat, enkelt och supergott!

Tillagningstid: 40 min

Ugnstemperatur: 200º

4 portioner

Ingredienser

fläskytterfilé

1 tsk salt

0.5 tsk grovmalen svartpeppar

1 msk smör

500 g potatis, i bitar

rödlökar, i klyftor

paprikor, i bitar

250 g körsbärstomat

1 msk olivolja

2 tsk flingsalt

timjan och rosmarin, till garnering

Fetaostkräm:

150 g fetaost

2 dl crème fraiche

vitlöksklyfta, riven

1 tsk honung

salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra fläskytterfilén. Stek den i smör så att den får färg runtom. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda potatis, lök, paprika, tomater, olja och salt på plåten.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills köttet är genomstekt, ca 25 min. Smula fetaosten och blanda med crème fraiche, vitlök och honung. 
  3. Smaka av med salt och peppar. Servera köttet med grönsakerna och fetaostkrämen. Garnera ev med timjan och rosmarin.

Du hittar fler smakfulla farsdag recept hos COOP

22 maj 2025
Bjud mamma på något gott till Morsdag

Bjud mamma på goda sker till Morsdag

Read More
21 maj 2025
Presenttips från Möbelmästarna

Möbelmästarna har de perfekta presenterna för alla tillfällen, inte minst till studenten.

Read More
19 maj 2025
Nyhet hos 58 Grader Nord Snö of Sweden

Nu efter stor efterfrågan har Snö of Sweden nu har landat hos 58 Grader Nord
Upptäck deras stilrena och eleganta smycken – perfekta för både vardag och fest.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram