Gör hemgjord glögg med glöggkryddor, vin och socker.
Helstekt fläskytterfilé med potatis och ugnsrostade grönsaker. Serveras med en kräm på fetaost och crème fraiche. Perfekt plåtmat, enkelt och supergott!
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur: 200º
4 portioner
1 fläskytterfilé
1 tsk salt
0.5 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk smör
500 g potatis, i bitar
2 rödlökar, i klyftor
2 paprikor, i bitar
250 g körsbärstomat
1 msk olivolja
2 tsk flingsalt
timjan och rosmarin, till garnering
Fetaostkräm:
150 g fetaost
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk honung
salt och svartpeppar
Du hittar fler smakfulla farsdag recept hos COOP
En mall, pepparkaksdeg och ett bra lim är allt du behöver för att få ihop julens snyggaste pepparkakshus.