Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Mustig och smakrik fläskytterfilégryta med champinjoner, bacon och crème fraiche som serveras med ris eller matvete. Enkel att laga och passar till vardag som helg.

Tillagningstid: 35 min

4 portioner

Ingredienser

800 g fläskytterfilé

1 msk olivolja

0.5 tsk svartpeppar

90 g bacon, strimlad

250 g champinjoner, delade

100 g gul lök, hackad

vitlöksklyfta, riven

2 dl vatten

köttbuljongtärning

morot, slantad

2 dl crème fraiche

1 tsk soja, kinesisk

1 tsk salt

Till servering

3 dl matvete eller ris

Gör så här:

  1. Putsa och skär köttet i 1 cm skivor. 
  2. Hetta upp en stekpanna och bryn på båda sidor i olja. 
  3. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan.
  4. Stek bacon till det fått färg. 
  5. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök och stek under omrörning någon minut till. 
  6. Lägg tillbaka köttet med dess saft och häll på vatten. 
  7. Lägg i buljong, morot, crème fraiche och häll i soja. 
  8. Låt sjuda under lock ca 20 min. 
  9. Smaka av med salt.Servera med matvete eller ris.

Du hittar fler smakfulla höstrecept hos COOP

8 maj 2024
Pinsa med salami och oliver

Pinsa kommer från Italien och är en blandning av pizza och foccacia, perfekt att servera både som middag och tilltugg

Read More
8 maj 2024
Corn ribs

Majskolvar som skärs på längden och penslas med en smakrik bbq-sås och kryddor och grillas.

Read More
8 maj 2024
Grillad vattenmelonpizza

Grillad vattenmelon som toppas med rödlök, fetaost och mynta är perfekt att bjuda på som tilltugg eller förrätt på sommarkalaset.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram