Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Mustig och smakrik fläskytterfilégryta med champinjoner, bacon och crème fraiche som serveras med ris eller matvete. Enkel att laga och passar till vardag som helg.

Tillagningstid: 35 min

4 portioner

Ingredienser

800 g fläskytterfilé

1 msk olivolja

0.5 tsk svartpeppar

90 g bacon, strimlad

250 g champinjoner, delade

100 g gul lök, hackad

vitlöksklyfta, riven

2 dl vatten

köttbuljongtärning

morot, slantad

2 dl crème fraiche

1 tsk soja, kinesisk

1 tsk salt

Till servering

3 dl matvete eller ris

Gör så här:

  1. Putsa och skär köttet i 1 cm skivor. 
  2. Hetta upp en stekpanna och bryn på båda sidor i olja. 
  3. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan.
  4. Stek bacon till det fått färg. 
  5. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök och stek under omrörning någon minut till. 
  6. Lägg tillbaka köttet med dess saft och häll på vatten. 
  7. Lägg i buljong, morot, crème fraiche och häll i soja. 
  8. Låt sjuda under lock ca 20 min. 
  9. Smaka av med salt.Servera med matvete eller ris.

Du hittar fler smakfulla höstrecept hos COOP

17 april 2025
Duka fint till Påsk

Här hittar du tips på fina dukningar inför Påsken Se Coop

Read More
14 april 2025
Goda recept till Påsk

Tips på god mat för hela familjen

Read More
14 april 2025
Äggjakt

Välkomna på äggjakt för hela familjen. På Påskafton mellan 14-15 har vi gömt tre påskägg i tre av va butiker. När ni hittat ägget går ni till Godisfabriken och hämtar ut ert godis.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram