Focacciabröd

Härligt saftigt focacciabröd med mycket olivolja och rosmarin. Focaccia är enkelt att baka och i det här receptet serverar vi brödet med parmesantapenade.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att jäsa

Ugnstemperatur: 200º

1


Ingredienser

25 g jäst

5 dl vatten, 37°

10 dl vetemjöl (600 g)

2 msk olivolja

färsk rosmarin

2 tsk flingsalt

1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt och mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en rätt så kladdig deg.
  2.  Ringla olja i en djup plåt med bakplåtspapper och häll i degen. Tryck ut degen i hörnen med oljade fingrar.
  3. Låt jäsa i kylen under natten eller 2 tim i rumstemperatur under bakduk. Strö över rosmarin, flingsalt och lite mer olja. Sätt ugnen på 200°. Degen ska vara rumstempererad vid gräddning. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera gärna med parmesantapenade.

Du hittar fler recept och inspiration hos Coop

29 november 2024
Glögg

Gör hemgjord glögg med glöggkryddor, vin och socker.

Read More
29 november 2024
Bygga pepparkakshus

En mall, pepparkaksdeg och ett bra lim är allt du behöver för att få ihop julens snyggaste pepparkakshus.

Read More
29 november 2024
Julgodis

Gör eget julgodis med choklad, cornflakes eller nougat, som både barn och vuxna gillar!

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram