Focacciabröd

Härligt saftigt focacciabröd med mycket olivolja och rosmarin. Focaccia är enkelt att baka och i det här receptet serverar vi brödet med parmesantapenade.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att jäsa

Ugnstemperatur: 200º

1


Ingredienser

25 g jäst

5 dl vatten, 37°

10 dl vetemjöl (600 g)

2 msk olivolja

färsk rosmarin

2 tsk flingsalt

1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt och mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en rätt så kladdig deg.
  2.  Ringla olja i en djup plåt med bakplåtspapper och häll i degen. Tryck ut degen i hörnen med oljade fingrar.
  3. Låt jäsa i kylen under natten eller 2 tim i rumstemperatur under bakduk. Strö över rosmarin, flingsalt och lite mer olja. Sätt ugnen på 200°. Degen ska vara rumstempererad vid gräddning. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera gärna med parmesantapenade.

Du hittar fler recept och inspiration hos Coop

8 maj 2024
Pinsa med salami och oliver

Pinsa kommer från Italien och är en blandning av pizza och foccacia, perfekt att servera både som middag och tilltugg

Read More
8 maj 2024
Corn ribs

Majskolvar som skärs på längden och penslas med en smakrik bbq-sås och kryddor och grillas.

Read More
8 maj 2024
Grillad vattenmelonpizza

Grillad vattenmelon som toppas med rödlök, fetaost och mynta är perfekt att bjuda på som tilltugg eller förrätt på sommarkalaset.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram