Gaffelmosad färskpotatis med sandefjordsås och Västerbottensost
Gaffelmosad kokt färskpotatis som toppas med sandefjordsås, inkokt lök, rostad kavring och Västerbottensost. Otroligt gott! Recept av Stefan Ekengren.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur: 175º
4 portioner
Ingredienser
800 g små färskpotatisar
Sandefjordsås
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche
150 g smör
2 tsk pepparrotsvisp
1/2 citron, rivet skal (endast det gula)
1 msk maizena
salt
Inkokt lök
2 silverlökar, fint skivade
50 g smör
1 citron, skal och pressad saft
1 kruka gräslök, fint skuren
Rostad kavring
4 skivor kavring
3 msk rapsolja
salt
Till garnering
gräslök, klippt
1/2 knippe rädisa, sköljda och kvartade
100 g Västerbottensost
dill
50 g pepparrot
Gör så här:
Sandefjordsås: Koka upp grädde, crème fraiche, smör, pepparrotsvisp och citronskal och mixa med stavmixer. Red med maizena utrört i vatten, smaka av med salt och ev. mer pepparrotsvisp. Avsluta med gräslök när den serveras.
Inkokt lök: Koka ihop silverlök, smör, citronskal och saft ca 15 minuter. Smaka av med salt.
Rostad kavring: Sätt ugnen på 175 grader. Skär kavringen i tunna stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med rapsolja. Tillaga i ugnen i ca 10 minuter eller tills brödet är krispigt och har fin färg.
Kokt potatis: Koka upp vatten och salt, lägg ner potatisen i det kokande vattnet. När potatisen är precis klar, häll av vattnet och låt ånga av.
Gaffelmosa potatisen på ett serveringsfat. Toppa med den inkokta löken, gräslök, rädisor, tärningar av Västerbottensost, kavring, plockad dill och riven färsk pepparrot. Skeda över lite sås och servera resten vid sidan av.
Den 15 mars kl. 11-14 har du möjlighet att träffa Tanums ideella föreningar och prova på olika aktiviteter. Testa orientering, spela schack, och delta i käpphästtävlingar. Kom och upptäck allt det roliga och lär känna föreningarna i ditt område. Hoppas vi ses! Arrangörer: Tanumskolans IF och Tanumskolans Gemensamma Allmänna förening (GAF)
För att ge de bästa upplevelserna använder vi teknik som cookies för att lagra och/eller komma åt enhetsinformation. Genom att godkänna dessa tekniker kan vi behandla data som surfbeteende eller unika ID:n på denna webbplats. Att inte samtycka eller återkalla samtycke kan påverka vissa funktioner och funktioner negativt.
Funktionell
Alltid aktiv
Den tekniska lagringen eller åtkomsten är absolut nödvändig för det legitima syftet att möjliggöra användningen av en specifik tjänst som uttryckligen begärts av abonnenten eller användaren, eller för det enda syftet att utföra överföring av en kommunikation över ett elektroniskt kommunikationsnät.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistik
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Den tekniska lagringen eller åtkomsten som används uteslutande för anonyma statistiska ändamål. Utan en stämningsansökan, frivillig efterlevnad från din Internetleverantörs sida, eller ytterligare register från en tredje part, kan information som lagras eller hämtas endast för detta ändamål vanligtvis inte användas för att identifiera dig.
Marknadsföring
Den tekniska lagringen eller åtkomsten krävs för att skapa användarprofiler för att skicka reklam, eller för att spåra användaren på en webbplats eller över flera webbplatser för liknande marknadsföringsändamål.