Griljerad julskinka

Grilijerad julskinka med smak av senap, dill och apelsinskal. Så enkel att göra och det finns inte mycket som slår jultidens första skinkmacka! Recept av Niklas Ekstedt.

Tillagningstid: 20 min

Ugnstemperatur: 200º

1 stycken

Ingredienser:

kokt julskinka (ca 1,2 kg)

äggula

2 msk senap

1 msk dijonsenap

1 msk finhackad dill

2 tsk finrivet apelsinskal (endast det orangea)

3 msk ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Skär bort svålen från skinkan men låt lite av fettet vara kvar. 
  3. Lägg skinkan i en ugnsform. 
  4. Blanda äggula, senap, dill och apelsinskal med hälften av ströbrödet. 
  5. Bred smeten överskinkan och strö över resten avströbrödet. 
  6. Griljera skinkan mitt i ugnen10–15 min.

Du hittar fler smakfulla julrecept hos COOP

12 mars 2025
Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis

Här lagas marinerad kyckling och potatis samtidigt i ugnen. Skyn blir till en god sås med en smaksatt crème fraiche. Tillagningstid: 45 min Ugnstemperatur: 200º 4 portioner Ingredienser Gör så här Sallad: För fler recept Coop

Read More
11 mars 2025
Kom och träffa Tanums ideella föreningar

Den 15 mars kl. 11-14 har du möjlighet att träffa Tanums ideella föreningar och prova på olika aktiviteter. Testa orientering, spela schack, och delta i käpphästtävlingar. Kom och upptäck allt det roliga och lär känna föreningarna i ditt område. Hoppas vi ses! Arrangörer: Tanumskolans IF och Tanumskolans Gemensamma Allmänna förening (GAF)

Read More
8 mars 2025
Marinerad fläskfilé med ingefära

Grillad fläskfilé med en makalöst god marinad av ingefära, apelsin och citron som hälls på när köttet är skivat. Recept av Lena Söderström.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram