Griljerad julskinka

Grilijerad julskinka med smak av senap, dill och apelsinskal. Så enkel att göra och det finns inte mycket som slår jultidens första skinkmacka! Recept av Niklas Ekstedt.

Tillagningstid: 20 min

Ugnstemperatur: 200º

1 stycken

Ingredienser:

kokt julskinka (ca 1,2 kg)

äggula

2 msk senap

1 msk dijonsenap

1 msk finhackad dill

2 tsk finrivet apelsinskal (endast det orangea)

3 msk ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Skär bort svålen från skinkan men låt lite av fettet vara kvar. 
  3. Lägg skinkan i en ugnsform. 
  4. Blanda äggula, senap, dill och apelsinskal med hälften av ströbrödet. 
  5. Bred smeten överskinkan och strö över resten avströbrödet. 
  6. Griljera skinkan mitt i ugnen10–15 min.

Du hittar fler smakfulla julrecept hos COOP

22 maj 2025
Bjud mamma på något gott till Morsdag

Bjud mamma på goda sker till Morsdag

Read More
21 maj 2025
Presenttips från Möbelmästarna

Möbelmästarna har de perfekta presenterna för alla tillfällen, inte minst till studenten.

Read More
19 maj 2025
Nyhet hos 58 Grader Nord Snö of Sweden

Nu efter stor efterfrågan har Snö of Sweden nu har landat hos 58 Grader Nord
Upptäck deras stilrena och eleganta smycken – perfekta för både vardag och fest.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram