Griljerad julskinka

Grilijerad julskinka med smak av senap, dill och apelsinskal. Så enkel att göra och det finns inte mycket som slår jultidens första skinkmacka! Recept av Niklas Ekstedt.

Tillagningstid: 20 min

Ugnstemperatur: 200º

1 stycken

Ingredienser:

kokt julskinka (ca 1,2 kg)

äggula

2 msk senap

1 msk dijonsenap

1 msk finhackad dill

2 tsk finrivet apelsinskal (endast det orangea)

3 msk ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Skär bort svålen från skinkan men låt lite av fettet vara kvar. 
  3. Lägg skinkan i en ugnsform. 
  4. Blanda äggula, senap, dill och apelsinskal med hälften av ströbrödet. 
  5. Bred smeten överskinkan och strö över resten avströbrödet. 
  6. Griljera skinkan mitt i ugnen10–15 min.

Du hittar fler smakfulla julrecept hos COOP

29 november 2024
Glögg

Gör hemgjord glögg med glöggkryddor, vin och socker.

Read More
29 november 2024
Bygga pepparkakshus

En mall, pepparkaksdeg och ett bra lim är allt du behöver för att få ihop julens snyggaste pepparkakshus.

Read More
29 november 2024
Julgodis

Gör eget julgodis med choklad, cornflakes eller nougat, som både barn och vuxna gillar!

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram