Griljerad julskinka

Grilijerad julskinka med smak av senap, dill och apelsinskal. Så enkel att göra och det finns inte mycket som slår jultidens första skinkmacka! Recept av Niklas Ekstedt.

Tillagningstid: 20 min

Ugnstemperatur: 200º

1 stycken

Ingredienser:

kokt julskinka (ca 1,2 kg)

äggula

2 msk senap

1 msk dijonsenap

1 msk finhackad dill

2 tsk finrivet apelsinskal (endast det orangea)

3 msk ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Skär bort svålen från skinkan men låt lite av fettet vara kvar. 
  3. Lägg skinkan i en ugnsform. 
  4. Blanda äggula, senap, dill och apelsinskal med hälften av ströbrödet. 
  5. Bred smeten överskinkan och strö över resten avströbrödet. 
  6. Griljera skinkan mitt i ugnen10–15 min.

Du hittar fler smakfulla julrecept hos COOP

6 februari 2024
Allt på en plåt med kyckling

Kyckling, potatis och grönsaker på en plåt som serveras med en zucchinitzatziki.

Read More
15 januari 2024
Chili con carne - lättlagat recept

Chili con carne med ris är en god vardagsrätt med köttfärs, chili och bönor.

Read More
15 januari 2024
Enchiladas i ugn

Snabblagade enchiladas i ugn som fylls med kyckling, paprika, svarta bönor och kryddor.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram