Griljerad julskinka

Grilijerad julskinka med smak av senap, dill och apelsinskal. Så enkel att göra och det finns inte mycket som slår jultidens första skinkmacka! Recept av Niklas Ekstedt.

Tillagningstid: 20 min

Ugnstemperatur: 200º

1 stycken

Ingredienser:

kokt julskinka (ca 1,2 kg)

äggula

2 msk senap

1 msk dijonsenap

1 msk finhackad dill

2 tsk finrivet apelsinskal (endast det orangea)

3 msk ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Skär bort svålen från skinkan men låt lite av fettet vara kvar. 
  3. Lägg skinkan i en ugnsform. 
  4. Blanda äggula, senap, dill och apelsinskal med hälften av ströbrödet. 
  5. Bred smeten överskinkan och strö över resten avströbrödet. 
  6. Griljera skinkan mitt i ugnen10–15 min.

Du hittar fler smakfulla julrecept hos COOP

20 juni 2024
Matjessill med betor, gräddfilsmajonnäs och färskpotatis

Perfekta rätten för midsommarlunchen, matjessill med kokta betor, färskpotatis och krämiga ägg som toppas med brynt kaprissmör och gräddfilsmajo.

Read More
20 juni 2024
Tips på en klassisk midsommarmeny:

Svårt att bestämma dig för vad du ska ha på midsommarmenyn? Här kommer tips på några klassiska rätter.

Read More
20 juni 2024
Gaffelmosad färskpotatis med sandefjordsås och Västerbottensost

Gaffelmosad kokt färskpotatis som toppas med sandefjordsås, inkokt lök, rostad kavring och Västerbottensost.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram