Grillad sötpotatis med gurksalsa

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 35 min

4 portioner

Ingredienser

  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 gurka
  • 0.5 kruka färsk persilja
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • röd chili
  • vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • lime, finrivet skal och saft
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla med olja och strö över salt.
  2. Skär gurkan i små tärningar. Finhacka örter, chili och vitlök. Blanda allt med olja, limeskal och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla sötpotatisen över het glöd så att den får fina grillränder. Grilla vidare under lock på indirekt värme tills den är mjuk. Servera med gurksalsan.

Du hittar alla ingredienser, fler recept och inspiration hos Coop

8 maj 2024
Pinsa med salami och oliver

Pinsa kommer från Italien och är en blandning av pizza och foccacia, perfekt att servera både som middag och tilltugg

Read More
8 maj 2024
Corn ribs

Majskolvar som skärs på längden och penslas med en smakrik bbq-sås och kryddor och grillas.

Read More
8 maj 2024
Grillad vattenmelonpizza

Grillad vattenmelon som toppas med rödlök, fetaost och mynta är perfekt att bjuda på som tilltugg eller förrätt på sommarkalaset.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram