Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjes är så gott, Toppa stekt kavring och servera som tilltugg eller på en buffé.

Tillagningstid: 25 min

6 portioner

Ingredienser

kokta potatisar

kokta ägg

200 g matjessill

0.5 rödlök, finhackad

0.5 dl finhackad gräslök

0.75 dl majonnäs

0.5 dl crème fraiche

salt

Till severing:

6 skivor kavring

smör, till stekning

rädisor, strimlade

1 msk finhackad gräslök

Gör så här:

Skala och hacka potatis och ägg. Skär matjessillen i små bitar. 

Blanda potatis, ägg, matjessill, rödlök, gräslök, majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt. 

Stek kavringen i smör så att den får fin färg, skär i mindre bitar. 

Servera gubbröran med kavringen och garnera med rädisor och gräslök.

8 maj 2024
Pinsa med salami och oliver

Pinsa kommer från Italien och är en blandning av pizza och foccacia, perfekt att servera både som middag och tilltugg

Read More
8 maj 2024
Corn ribs

Majskolvar som skärs på längden och penslas med en smakrik bbq-sås och kryddor och grillas.

Read More
8 maj 2024
Grillad vattenmelonpizza

Grillad vattenmelon som toppas med rödlök, fetaost och mynta är perfekt att bjuda på som tilltugg eller förrätt på sommarkalaset.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram