Inlagd sill med rödlök och dill

Den godaste inlagda sillen gör du såklart själv, och här är en variant med gröna aromer från färsk dill. Helt rätt till påsk, midsommar och jul! Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 15 min + 1 dygn

8 portioner

Ingredienser

1 260 g inläggningssill urvattnad

3 dl vatten

2 dl strösocker

1 dl ättiksprit (12 %)

15 kryddpepparkorn

lagerblad

rödlökar, fint skivade

morot, skalad och slantad

dill, 4 kvistar

Gör så här:

  1. Skär sillfiléerna i ca 2 cm bitar. Värm vatten, socker, ättikssprit tills sockret smält. 
  2. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad och låt lagen kallna. Varva sill, rödlök, morötter och dillkvistar i en väl rengjord glasburk och häll på lagen. 
  3. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

Du hittar fler smakfulla julrecept hos COOP

7 maj 2025
Presenttips från IITTALA OUTLET

Om du letar efter en present att ge bort eller om du vill unna dig själv något så har IITTALA OUTLET perfekta tips. Se bilder ovan

Read More
5 maj 2025
Kulturskolan Tanum uppträder på scenen

På söndag den 13 Maj kl 13:00-14:00 välkomnar vi Kulturskolan Tanum som uppträder på scenen.

Read More
5 maj 2025
Frågor och svar om våren och sommarens trender med Cassels

Vilka typer av plagg ser ni som de största trenderna för våren 2025?- -För att verkligen fånga vårens känsla och samtidigt skydda dig från solen, rekommenderar vi en keps eller solhatt för långa sköna dagar i solen. Dessa accessoarer är inte bara praktiska utan också stiliga och kan enkelt matchas med olika vårplagg för en […]

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram