Inlagd sill med rödlök och dill

Den godaste inlagda sillen gör du såklart själv, och här är en variant med gröna aromer från färsk dill. Helt rätt till påsk, midsommar och jul! Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 15 min + 1 dygn

8 portioner

Ingredienser

1 260 g inläggningssill urvattnad

3 dl vatten

2 dl strösocker

1 dl ättiksprit (12 %)

15 kryddpepparkorn

lagerblad

rödlökar, fint skivade

morot, skalad och slantad

dill, 4 kvistar

Gör så här:

  1. Skär sillfiléerna i ca 2 cm bitar. Värm vatten, socker, ättikssprit tills sockret smält. 
  2. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad och låt lagen kallna. Varva sill, rödlök, morötter och dillkvistar i en väl rengjord glasburk och häll på lagen. 
  3. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

Du hittar fler smakfulla julrecept hos COOP

6 februari 2024
Allt på en plåt med kyckling

Kyckling, potatis och grönsaker på en plåt som serveras med en zucchinitzatziki.

Read More
15 januari 2024
Chili con carne - lättlagat recept

Chili con carne med ris är en god vardagsrätt med köttfärs, chili och bönor.

Read More
15 januari 2024
Enchiladas i ugn

Snabblagade enchiladas i ugn som fylls med kyckling, paprika, svarta bönor och kryddor.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram