Jordgubbspaj med vit choklad och lime

Perfekt sommardessert, en paj gjord på digestive- och smörbotten och fylls med vit choklad, grädde och mascarpone och toppas med färska jordgubbar. Så god! Recept av Maud Onnermark.

Tillagningstid: 30 min

12 bitar


Ingredienser:

Botten

200 g digestivekex

100 g smör

Fyllning

175 g vit choklad

1 dl vispgrädde

250 g mascarpone

lime, finrivet skal och + 2 tsk saft

Garnering

500 g jordgubbar, delade

25 g vit choklad, hyvlad

lime, strimlat eller rivet skal

Gör så här:

  1. Botten: Smula digestivekexen, gärna i en matberedare. Bryn smöret på medelvärme tills det är ljusbrunt. Blanda smöret med smulorna. 
  2. Tryck ut smulorna i en låg pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen tills den kallnat.

Fyllning

  1. Hacka chokladen fint. Koka upp grädden, ta den från värmen och blanda ner chokladen. Rör tills den smält. Rör sedan ner mascarpone, limeskal och limesaft. 
  2. Vispa med elvisp en stund tills allt blandats väl. Fördela krämen i det kalla pajskalet. Låt kallna i kyl. (Hit kan förberedas dagen före.) 
  3. Garnera med jordgubbar, hyvlad choklad och limeskal strax före servering.

Du hittar fler recept och inspiration hos Coop

23 juni 2025
Vinn fyra Biobiljetter

Var med och delta i vår digitala skattjakt.

Read More
17 juni 2025
Dollarstorebladet

Se Dollarstore

Read More
16 juni 2025
Goda recept till Midsommar

Tips på god mat för hela familjen till midsommar

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram