Jordgubbspaj med vit choklad och lime

Perfekt sommardessert, en paj gjord på digestive- och smörbotten och fylls med vit choklad, grädde och mascarpone och toppas med färska jordgubbar. Så god! Recept av Maud Onnermark.

Tillagningstid: 30 min

12 bitar


Ingredienser:

Botten

200 g digestivekex

100 g smör

Fyllning

175 g vit choklad

1 dl vispgrädde

250 g mascarpone

lime, finrivet skal och + 2 tsk saft

Garnering

500 g jordgubbar, delade

25 g vit choklad, hyvlad

lime, strimlat eller rivet skal

Gör så här:

  1. Botten: Smula digestivekexen, gärna i en matberedare. Bryn smöret på medelvärme tills det är ljusbrunt. Blanda smöret med smulorna. 
  2. Tryck ut smulorna i en låg pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen tills den kallnat.

Fyllning

  1. Hacka chokladen fint. Koka upp grädden, ta den från värmen och blanda ner chokladen. Rör tills den smält. Rör sedan ner mascarpone, limeskal och limesaft. 
  2. Vispa med elvisp en stund tills allt blandats väl. Fördela krämen i det kalla pajskalet. Låt kallna i kyl. (Hit kan förberedas dagen före.) 
  3. Garnera med jordgubbar, hyvlad choklad och limeskal strax före servering.

Du hittar fler recept och inspiration hos Coop

8 maj 2024
Pinsa med salami och oliver

Pinsa kommer från Italien och är en blandning av pizza och foccacia, perfekt att servera både som middag och tilltugg

Read More
8 maj 2024
Corn ribs

Majskolvar som skärs på längden och penslas med en smakrik bbq-sås och kryddor och grillas.

Read More
8 maj 2024
Grillad vattenmelonpizza

Grillad vattenmelon som toppas med rödlök, fetaost och mynta är perfekt att bjuda på som tilltugg eller förrätt på sommarkalaset.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram