Kålpudding - klassiskt recept

Kålpudding är klassisk husmanskost som är både smakrik och mättande. Kombinationen av nötfärs, vitkål, ris och sirap blir så gott. Den är enkel att tillaga och är en så god middag!

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn

Ugnstemperatur: 200º

4 portioner

Ingredienser

500 g hackad vitkål

stor hackad gul lök

1 msk olja

1 msk kinesisk soja

1 dl sirap

1.5 dl kokt ris

500 g nötfärs

0.5 tsk svartpeppar

2 dl vatten

ägg

1 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp en stor wok eller stekpanna med olja. Stek kål och lök så de mjuknar utan att få färg, ca 3 min. Rör då och då.
  3. Tillsätt soja, sirap, ris och salt. Stek ytterligare 3 min och häll sedan över i en ugnsform.
  4. Bryn färsen. Salta och peppra. Häll tillbaka kålblandningen i wokpannan och blanda med färsen.
  5. Ta av från värmen. Vispa ihop vatten och ägg och vänd ner i kålblandningen. Häll tillbaka allt i ugnsformen.
  6. Täck formen ordentligt med folie och ställ in i ugnen ca 40 min. Ta bort folien de sista 10 min för att få fin färg.

Du hittar fler smakfulla höstrecept hos COOP

2 maj 2025
Bunadskor finns nu hos Scorettoutlet

Bunadskor finns nu hos Scorettoutlet.

Read More
1 maj 2025
Grilltips och goda grillrecept

Tips på goda recept för hela familjen och tips till grillningen.

Read More
28 april 2025
Goda recept inför Valborg

Tips på god mat för hela familjen

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram