Gör hemgjord glögg med glöggkryddor, vin och socker.
Smakrik paj med kantareller och Västerbottensost. Ett utmärkt tillbehör på kräftskivan, eller ett alternativ till den som inte är så förtjust i kräftor.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur: 200º
8 portioner
Pajdeg:
1.5 dl vetemjöl special med fullkorn
1.5 dl grahamsmjöl
125 g smör
1 tsk torkad timjan
3 msk kallt vatten
0.5 tsk salt
Fyllning:
400 g färsk bladspenat
2 dl vatten
2 msk smör
3 skalade hackade knipplökar, gärna röda
0.5 tsk riven muskot
0.5 tsk nymalen svartpeppar
5 dl trattkantareller eller gula kantareller
smör
3 ägg
3 dl mjölk
250 g riven Västerbottensost
0.5 tsk nymalen svartpeppar
0.5 tsk salt
Fyllning
Du hittar fler recept och matinspiration hos Coop
En mall, pepparkaksdeg och ett bra lim är allt du behöver för att få ihop julens snyggaste pepparkakshus.