Kantarellpaj med Västerbottensost

Kantarellpaj med Västerbottensost

Kantarellpaj i en magisk kombination med västerbottensost. Perfekt att servera som ett lyxigt tillbehör på kräftskivan – och mycket enklare än det ser ut!

Tillagningstid: 45 min

Ugnstemperatur: 200º

4 portioner

Ingredienser

pajdeg

300 g kantareller

gula knipplökar, hackade

1 msk smör

150 g riven Västerbottensost

Äggstanning

ägg

3 dl grädde

1/2 tsk salt

1/2 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform. 
  3. Ansa och skär kantarellerna i bitar. 
  4. Stek kantareller och lök i smör tills löken mjuknat.
  5. Fördela kantareller och ost i pajskalet.
  6. Rör ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. 
  7. Grädda mitt i ugnen tills pajen har fin färg och äggstanningen har stannat, ca 35 min.

Du hittar fler recept till kräftskivan HÄR

22 maj 2025
Bjud mamma på något gott till Morsdag

Bjud mamma på goda sker till Morsdag

Read More
21 maj 2025
Presenttips från Möbelmästarna

Möbelmästarna har de perfekta presenterna för alla tillfällen, inte minst till studenten.

Read More
19 maj 2025
Nyhet hos 58 Grader Nord Snö of Sweden

Nu efter stor efterfrågan har Snö of Sweden nu har landat hos 58 Grader Nord
Upptäck deras stilrena och eleganta smycken – perfekta för både vardag och fest.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram