Knäckig rabarberpaj

Rabarberpaj med smuldeg på havregryn i botten och knäck på toppen. En knäckig rabarberpaj som är en perfekt efterrätt att bjuda på i sommar.

Tillagningstid: 1 timme

Ugnstemperatur: 150º

8 portioner

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 170 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 dl grädde
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 250 g rabarber

Gör så här

  1. Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Mät upp 100 g smör, socker, sirap, grädde och kardemumma i en kastrull.
  2. Låt blandningen koka 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner ca 1/3 av mjölblandningen (topping). Sätt ugnen på 150°.
  3. Tillsätt 70 g smör i resten av mjölblandningen och smula ihop med fingrarna. Fördela smuldegen i en pajform, 24 cm i diameter. Skär rabarbern i 2 cm bitar och fördela ovanpå.
  4. Häll knäcktoppingen över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 40 min. Höj ev temperaturen i slutet för att få lite extra färg. Vill du ha ett fint mönster? Skär och lägg rabarbern enligt bilden, häll över knäcken och ta bort det som hamnar på rabarbern.

Du hittar alla ingredienser, fler recept och inspiration hos Coop

22 maj 2025
Bjud mamma på något gott till Morsdag

Bjud mamma på goda sker till Morsdag

Read More
21 maj 2025
Presenttips från Möbelmästarna

Möbelmästarna har de perfekta presenterna för alla tillfällen, inte minst till studenten.

Read More
19 maj 2025
Nyhet hos 58 Grader Nord Snö of Sweden

Nu efter stor efterfrågan har Snö of Sweden nu har landat hos 58 Grader Nord
Upptäck deras stilrena och eleganta smycken – perfekta för både vardag och fest.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram