Knäckig rabarberpaj

Rabarberpaj med smuldeg på havregryn i botten och knäck på toppen. En knäckig rabarberpaj som är en perfekt efterrätt att bjuda på i sommar.

Tillagningstid: 1 timme

Ugnstemperatur: 150º

8 portioner

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 170 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 dl grädde
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 250 g rabarber

Gör så här

  1. Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Mät upp 100 g smör, socker, sirap, grädde och kardemumma i en kastrull.
  2. Låt blandningen koka 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner ca 1/3 av mjölblandningen (topping). Sätt ugnen på 150°.
  3. Tillsätt 70 g smör i resten av mjölblandningen och smula ihop med fingrarna. Fördela smuldegen i en pajform, 24 cm i diameter. Skär rabarbern i 2 cm bitar och fördela ovanpå.
  4. Häll knäcktoppingen över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 40 min. Höj ev temperaturen i slutet för att få lite extra färg. Vill du ha ett fint mönster? Skär och lägg rabarbern enligt bilden, häll över knäcken och ta bort det som hamnar på rabarbern.

Du hittar alla ingredienser, fler recept och inspiration hos Coop

29 november 2024
Glögg

Gör hemgjord glögg med glöggkryddor, vin och socker.

Read More
29 november 2024
Bygga pepparkakshus

En mall, pepparkaksdeg och ett bra lim är allt du behöver för att få ihop julens snyggaste pepparkakshus.

Read More
29 november 2024
Julgodis

Gör eget julgodis med choklad, cornflakes eller nougat, som både barn och vuxna gillar!

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram