Kräftor i hemgjord lag

Koka egen lag med smak av fänkål och öl kräftorna.

Tillagningstid: 20 minuter + ca 10 timmar i kyl

4 portioner


Ingredienser

1 kg kokta kräftor i lag

1 liter vatten

2 dl öl, gärna ljus lager

fänkål i klyftor

klyftad gul lök

1 msk torrostade fänkålsfrön

10 svartpepparkorn

1 msk salt

Gör så här

  1. Häll av lagen som kräftorna ligger i.
  2. Häll alla ingredienser till den nya lagen i en kastrull och låt koka tills lök och fänkål är något mjuka, ca 5 min. Låt svalna till fingervarmt.
  3. Lägg kräftorna i en skål och häll lagen direkt över kräftorna så att de täcks ordentligt. Täck med plastfilm och låt stå i kylen minst 10 tim.

Du hittar fler recept och matinspiration hos Coop

8 maj 2024
Pinsa med salami och oliver

Pinsa kommer från Italien och är en blandning av pizza och foccacia, perfekt att servera både som middag och tilltugg

Read More
8 maj 2024
Corn ribs

Majskolvar som skärs på längden och penslas med en smakrik bbq-sås och kryddor och grillas.

Read More
8 maj 2024
Grillad vattenmelonpizza

Grillad vattenmelon som toppas med rödlök, fetaost och mynta är perfekt att bjuda på som tilltugg eller förrätt på sommarkalaset.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram