Kycklinggryta med bacon

Smakrik kycklinggryta med bacon, svamp och grädde. Supergod och enkel att laga är den en perfekt middag för hela familjen.

Tillagningstid: 45 min

4 portioner

Ingredienser

450 g kycklinglårfilé

salt och svartpeppar

140 g bacon

gul lök, hackad

1 msk smör

250 g champinjoner, i kvartar

vitlöksklyftor, hackade

0.5 msk tomatpuré

2 dl grädde

1 dl vatten

kycklingbuljongtärning

1 tsk torkad timjan

1 msk majsstärkelse

färsk timjan, till garnering

3 dl ris, till servering

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i mindre bitar, salta och peppra. Strimla baconet och stek det knaprigt, lägg åt sidan.
  2. Stek kyckling och lök i smör tills löken mjuknat och kycklingen fått färg runtom. Tillsätt champinjoner, vitlök och tomatpuré och stek ytterligare några min. 
  3. Tillsätt bacon, grädde, vatten, smulad buljong och timjan. Låt sjuda ca 15 min, smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och tillsätt i grytan. Sjud ytterligare 5-10 min.
  5. Garnera grytan med timjan och servera med ris, pasta eller pressad potatis.

Du hittar fler smakfulla höstrecept hos COOP

8 maj 2024
Pinsa med salami och oliver

Pinsa kommer från Italien och är en blandning av pizza och foccacia, perfekt att servera både som middag och tilltugg

Read More
8 maj 2024
Corn ribs

Majskolvar som skärs på längden och penslas med en smakrik bbq-sås och kryddor och grillas.

Read More
8 maj 2024
Grillad vattenmelonpizza

Grillad vattenmelon som toppas med rödlök, fetaost och mynta är perfekt att bjuda på som tilltugg eller förrätt på sommarkalaset.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram