Gör hemgjord glögg med glöggkryddor, vin och socker.
Lammstek utan ben i ugn är ett givet inslag på påskbuffén. Innertemperaturen bör vara minst 58 grader, beroende på hur rosa man vill ha köttet. Det här receptet på lammstek får smak av rosmarin och vitlök och serveras med en ljuvlig potatis- och chèvregratäng.
Tillagningstid: 40 min + tid i ugn
Ugnstemperatur: 150-225º
6 portioner
1 urbenad Lammstek (à ca 1,5 kg)
steksnöre
1,5 msk flingsalt
1 tsk nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk smör
rosmarinkvistar
250 g grön sparris, ansad
0,5 citron
Potatisgratäng:
1 kg potatis
0,5 gul lök, hackad
5 dl grädde
2 vitlöksklyftor, finhackade
0,5 tsk cayennepeppar
200 g chèvre
1 msk flytande honung
timjankvistar till garnering
1 tsk salt
Potatisgratäng
Servering:
Servera lammsteken med potatis- och chèvregratängen och lättkokt sparris
Du hittar fler goda påskrecept hos COOP
En mall, pepparkaksdeg och ett bra lim är allt du behöver för att få ihop julens snyggaste pepparkakshus.