Laxpasta med grädde och citron

Lyxa till vardagsmiddagen med färsk pasta och lax i en sås på grädde och vitt vin, fänkål och lök. Garnera med färsk dill och servera en krispig kålsallad till.

Tillagningstid: 25 min 4 portioner


Ingredienser

  • 500 g färsk fettuccine
  • gul lök, finhackad
  • fänkål, strimlad
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl grädde
  • fiskbuljongtärning
  • 1/2 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar
  • 180 g kallrökt lax, i skivor
  • dill eller persilja, till garnering
  • Kålsallad
  • 325 g cole slaw, hackat och klart
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och fänkål i olja tills löken är mjuk. Häll i vinet och låt puttra några minuter. Häll i grädde och smula ner buljongtärningen. Låt såsen koka ner ca 10 min.
  2. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar. Skär laxen i strimlor. Lägg ner laxen i såsen och vänd runt den nykokta pastan med såsen. Blanda ingredienserna till salladen. Servera pastan med salladen, garnera med dill.

För fler recept se Coop

23 juni 2025
Vinn fyra Biobiljetter

Var med och delta i vår digitala skattjakt.

Read More
17 juni 2025
Dollarstorebladet

Se Dollarstore

Read More
16 juni 2025
Goda recept till Midsommar

Tips på god mat för hela familjen till midsommar

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram