Löksoppa med ostgratinerat bröd

Klassisk löksoppa med en massa smak, som serveras med goda gruyère-snittar. Perfekt som lunch eller middag. Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 1 tim + 15 min

Ugnstemperatur: 225º

6 portioner

Ingredienser

700 g gul lök, skivad

25 g smör

12 dl vatten

grönsaksbuljongtärningar

2 tsk torkad timjan

1 msk vit balsamvinäger

1 tsk honung

2 msk sherry, eller vitt vin (kan uteslutas)

1 tsk salt och grovmalen svartpeppar

2 dl gruyèreost, riven

4 skivor surdegsbröd, gärna ett par dagar gammalt

färsk timjan

Gör så här:

  1. Stek löken mjuk i smör i en stor kastrull på låg värme, ca 30 min. Rör då och då och se till att det inte blir bränt.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärningar, timjan, balsamvinäger och honung och låt sjuda ca 30 min. Smaka av med sherry, salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Fördela osten på bröden och gratinera ca 10 min mitt i ugnen. Lägg ev på färsk timjan på soppan och servera med brödet

Du hittar fler smakfulla recept hos COOP

23 juni 2025
Vinn fyra Biobiljetter

Var med och delta i vår digitala skattjakt.

Read More
17 juni 2025
Dollarstorebladet

Se Dollarstore

Read More
16 juni 2025
Goda recept till Midsommar

Tips på god mat för hela familjen till midsommar

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram