Marinerad fläskfilé med ingefära

Grillad fläskfilé med en makalöst god marinad av ingefära, apelsin och citron som hälls på när köttet är skivat. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min + ca 1 tim i ugnen

6 portioner


Ingredienser

  • 1 kg fläskfiléer
  • 1 1/2 msk flingsalt
  • 2 tsk citronpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör, att steka i
  • 2 msk japansk soja
  • Marinad
  • 40 g färsk ingefära
  • 4 msk pressad apelsinsaft
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk neutral olja
  • 3 msk mango-/ balsamvinäger
  • 1 msk muscovadosocker eller farinsocker
  • vitlöksklyfta, finriven
  • Garnering
  • 250 g färska jordgubbar
  • salladslökar, tunt skivade
  • färska örter, t ex oregano, timjan

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén från senor. Krydda runt om med salt, citronpeppar och svartpeppar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek i smör till fin färg runt om. Lägg köttet i en ugnsform och häll över sojan. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 1 timme.

Marinad

  1. Riv ingefäran och krama ner vätskan i en skål. Blanda ihop med resten av ingredienserna till marinaden.
  2. Låt köttet vila 15 min. Skär upp i tunna skivor och häll över marinaden. Låt stå minst 1 timme, men går bra även över natten.
  3. Toppa med skivade jordgubbar och salladslök, garnera med färska örter. Servera köttet till potatissalladen.

För fler recept se Coop

22 maj 2025
Bjud mamma på något gott till Morsdag

Bjud mamma på goda sker till Morsdag

Read More
21 maj 2025
Presenttips från Möbelmästarna

Möbelmästarna har de perfekta presenterna för alla tillfällen, inte minst till studenten.

Read More
19 maj 2025
Nyhet hos 58 Grader Nord Snö of Sweden

Nu efter stor efterfrågan har Snö of Sweden nu har landat hos 58 Grader Nord
Upptäck deras stilrena och eleganta smycken – perfekta för både vardag och fest.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram