Gör hemgjord glögg med glöggkryddor, vin och socker.
Matjes och färskpotatis som toppas med hackat ägg, rödlök, gräslök, gräddfil och brynt smör, otroligt gott och passar perfekt både till påsk och midsommar.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
500 g potatis
4 ägg
2 skivor kavring
1 msk smör
200 g matjessill
1 rödlök, hackad
0.5 dl hackad gräslök
2 dl gräddfil
1 citron, finrivet skal
Koka potatisen i saltat vatten. Skär i mindre bitar. Koka äggen i 6 min, skala och hacka.
Smula brödet och stek det i smör så att det blir lite krispigt. Smält smöret och bryn det under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt.
Fördela potatis, ägg, matjessill, rödlök och gräslök på ett serveringsfat. Klicka ut gräddfil, riv över citronskal (endast det gula) och strö över kavringsmulet. Ringla smöret över fatet.
En mall, pepparkaksdeg och ett bra lim är allt du behöver för att få ihop julens snyggaste pepparkakshus.