Mjuka pepparkakor med frosting och polkagriskross

Mjuk pepparkaka med frosting är det allra godaste till en kopp adventskaffe. Toppa med polkagriskross för optimal julkänsla. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 25 min + tid i ugn och svalna

Ugnstemperatur: 175º

2 stycken

Ingredienser

200 g smör, rumsvarmt

2 dl brunt farinsocker

1 dl mörkt muscovadosocker

ägg

3 dl gräddfil

6 dl vetemjöl

2 msk malen kanel

2 tsk malen ingefära

1 tsk malen kryddnejlika

2 tsk bikarbonat

Frosting

100 g smör, rumsvarmt

2 dl florsocker

0.5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker

200 g naturell färskost

Till garnering

1 dl polkagrisar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa två sockerkaksformar på ca 1 ½ liter. Vispa smör, farinsocker och muscovadosocker (se till att sockret inte är klumpigt) poröst med elvisp. 
  2. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ner gräddfilen.Blanda vetemjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner i smeten. Fördela smeten i formarna. 
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, eller tills de är genomgräddade, känn med provsticka.Låt svalna något innan de stjälps upp. Låt kallna.

Frosting:

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljpulver poröst med en elvisp. Vispa i färskosten. Toppa kakorna med frostingen och garnera med krossade polkagrisar vid servering.

Du hittar fler smakfulla julrecept hos COOP

8 maj 2024
Pinsa med salami och oliver

Pinsa kommer från Italien och är en blandning av pizza och foccacia, perfekt att servera både som middag och tilltugg

Read More
8 maj 2024
Corn ribs

Majskolvar som skärs på längden och penslas med en smakrik bbq-sås och kryddor och grillas.

Read More
8 maj 2024
Grillad vattenmelonpizza

Grillad vattenmelon som toppas med rödlök, fetaost och mynta är perfekt att bjuda på som tilltugg eller förrätt på sommarkalaset.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram