Mjuka pepparkakor med frosting och polkagriskross

Mjuk pepparkaka med frosting är det allra godaste till en kopp adventskaffe. Toppa med polkagriskross för optimal julkänsla. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 25 min + tid i ugn och svalna

Ugnstemperatur: 175º

2 stycken

Ingredienser

200 g smör, rumsvarmt

2 dl brunt farinsocker

1 dl mörkt muscovadosocker

ägg

3 dl gräddfil

6 dl vetemjöl

2 msk malen kanel

2 tsk malen ingefära

1 tsk malen kryddnejlika

2 tsk bikarbonat

Frosting

100 g smör, rumsvarmt

2 dl florsocker

0.5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker

200 g naturell färskost

Till garnering

1 dl polkagrisar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa två sockerkaksformar på ca 1 ½ liter. Vispa smör, farinsocker och muscovadosocker (se till att sockret inte är klumpigt) poröst med elvisp. 
  2. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ner gräddfilen.Blanda vetemjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner i smeten. Fördela smeten i formarna. 
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, eller tills de är genomgräddade, känn med provsticka.Låt svalna något innan de stjälps upp. Låt kallna.

Frosting:

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljpulver poröst med en elvisp. Vispa i färskosten. Toppa kakorna med frostingen och garnera med krossade polkagrisar vid servering.

Du hittar fler smakfulla julrecept hos COOP

23 juni 2025
Vinn fyra Biobiljetter

Var med och delta i vår digitala skattjakt.

Read More
17 juni 2025
Dollarstorebladet

Se Dollarstore

Read More
16 juni 2025
Goda recept till Midsommar

Tips på god mat för hela familjen till midsommar

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram