Päronkaka med kolasås

Använd höstens goda päron i en enkel och god kaka som kommer till sin fulla rätt då den serveras med en krämig kolasås.

Tillagningstid: 50 minuter

Ugnstemperatur: 175º

4 portioner

Ingredienser

ägg

3 dl socker

140 g smält smör

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

fasta päron, i tunna klyftor

Tjinuskisås:

2 dl vispgrädde

1 dl socker

1 msk flytande margarin

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker. Tillsätt smält smör och vetemjöl blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg på päronklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  2. Blanda grädde, socker och margarin till tjinuskisåsen i en kastrull. Koka upp och låt sedan stå och puttra i 15 minuter. Häll såsen över kakan och grädda i ytterligare 20 minuter tills kakan fått fin färg.

Du hittar fler smakfulla farsdag recept hos COOP

23 juni 2025
Vinn fyra Biobiljetter

Var med och delta i vår digitala skattjakt.

Read More
17 juni 2025
Dollarstorebladet

Se Dollarstore

Read More
16 juni 2025
Goda recept till Midsommar

Tips på god mat för hela familjen till midsommar

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram