Päronkaka med kolasås

Använd höstens goda päron i en enkel och god kaka som kommer till sin fulla rätt då den serveras med en krämig kolasås.

Tillagningstid: 50 minuter

Ugnstemperatur: 175º

4 portioner

Ingredienser

ägg

3 dl socker

140 g smält smör

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

fasta päron, i tunna klyftor

Tjinuskisås:

2 dl vispgrädde

1 dl socker

1 msk flytande margarin

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker. Tillsätt smält smör och vetemjöl blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg på päronklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  2. Blanda grädde, socker och margarin till tjinuskisåsen i en kastrull. Koka upp och låt sedan stå och puttra i 15 minuter. Häll såsen över kakan och grädda i ytterligare 20 minuter tills kakan fått fin färg.

Du hittar fler smakfulla farsdag recept hos COOP

8 maj 2024
Pinsa med salami och oliver

Pinsa kommer från Italien och är en blandning av pizza och foccacia, perfekt att servera både som middag och tilltugg

Read More
8 maj 2024
Corn ribs

Majskolvar som skärs på längden och penslas med en smakrik bbq-sås och kryddor och grillas.

Read More
8 maj 2024
Grillad vattenmelonpizza

Grillad vattenmelon som toppas med rödlök, fetaost och mynta är perfekt att bjuda på som tilltugg eller förrätt på sommarkalaset.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram