Pulled pork i hamburgerbröd

Pulled pork med klassiska tillbehör: coleslaw och hamburgerbröd.

Tillagningstid: 20 min + 5 timmar i ugnen

6 portioner


Ingredienser

  • 1 1/2 kg fläskkarré i bit
  • gula lökar, klyftade
  • vitlöksklyftor, skivade
  • 2 1/2 dl barbecuesås
  • Kryddblandning
  • grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1/2 msk rörsocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk mald koriander
  • Till servering
  • hamburgerbröd, rucola, surkåls-slaw och rostad lök

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 130°. Mortla ihop alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten med kryddorna.
  2. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta eller en ugnsform. Fördela lök och vitlök runt om köttet och vänd runt allt i barbecuesås.
  3. Sätt på locket på grytan eller täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 5 timmar.
  4. Ta ut köttet ur ugnen och dra sönder det med två gafflar. Det ska vara mört och trådigt. Fyll bröden med kött, slaw, rucola och rostad lök.

För fler recept se Coop

22 oktober 2025
Välkommen på Seniorkalaset torsdag 23 oktober kl 12-17

Mingel på torget, föreläsningar, underhållning från scen och poängpromenad med fina priser.

Read More
3 oktober 2025
Missa inte superpriset på Pepsi hos Dollarstore

Passa på att fynda Pepsi hos Dollarstore innan chansen försvinner.

Read More
3 oktober 2025
Spelen för höstens alla kvällar

Hos Lekia hittar du ett stort utbud på sällskapsspel för hela familjen. Förgyll höstkvällarna med spelkvällar.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram