Spenatpaj med lax

Smördegspaj som fylls med spenat, purjolök och ost och toppas med kallrökt eller gravad lax vid servering. Den perfekta buffépajen.

Tillagningstid: 45 min

Ugnstemperatur: 200º

4 portioner

Ingredienser

265 g smördeg

400 g fryst spenat, tinad

0,5 purjolök, strimlad

vitlöksklyftor, rivna

1 msk smör

150 g riven ost

ägg

3 dl mjölk

0,5 tsk salt

0,5 tsk grovmalen svartpeppar

100 g kallrökt lax eller gravad lax

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en pajform med smördeg. Nagga ev pajdegen och förgrädda ca 10 min.
  2. Stek spenat, purjolök och vitlök i smör tills löken mjuknat.
  3. Lägg det stekta i pajskalet och strö över ost. 
  4. Rör ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i pajen.
  5. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stannat och pajen fått lite färg, ca 30 min. Garnera pajen med lax vid servering.

Du hittar fler goda påskrecept hos COOP

8 maj 2024
Pinsa med salami och oliver

Pinsa kommer från Italien och är en blandning av pizza och foccacia, perfekt att servera både som middag och tilltugg

Read More
8 maj 2024
Corn ribs

Majskolvar som skärs på längden och penslas med en smakrik bbq-sås och kryddor och grillas.

Read More
8 maj 2024
Grillad vattenmelonpizza

Grillad vattenmelon som toppas med rödlök, fetaost och mynta är perfekt att bjuda på som tilltugg eller förrätt på sommarkalaset.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram