Spenatpaj med lax

Smördegspaj som fylls med spenat, purjolök och ost och toppas med kallrökt eller gravad lax vid servering. Den perfekta buffépajen.

Tillagningstid: 45 min

Ugnstemperatur: 200º

4 portioner

Ingredienser

265 g smördeg

400 g fryst spenat, tinad

0,5 purjolök, strimlad

vitlöksklyftor, rivna

1 msk smör

150 g riven ost

ägg

3 dl mjölk

0,5 tsk salt

0,5 tsk grovmalen svartpeppar

100 g kallrökt lax eller gravad lax

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en pajform med smördeg. Nagga ev pajdegen och förgrädda ca 10 min.
  2. Stek spenat, purjolök och vitlök i smör tills löken mjuknat.
  3. Lägg det stekta i pajskalet och strö över ost. 
  4. Rör ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i pajen.
  5. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stannat och pajen fått lite färg, ca 30 min. Garnera pajen med lax vid servering.

Du hittar fler goda påskrecept hos COOP

29 november 2024
Glögg

Gör hemgjord glögg med glöggkryddor, vin och socker.

Read More
29 november 2024
Bygga pepparkakshus

En mall, pepparkaksdeg och ett bra lim är allt du behöver för att få ihop julens snyggaste pepparkakshus.

Read More
29 november 2024
Julgodis

Gör eget julgodis med choklad, cornflakes eller nougat, som både barn och vuxna gillar!

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram